Het jaar geboekt

In de rubriek 'Het jaar geboekt' zal ik gedurende het jaar ALLE aanwinsten bijhouden en aan u melden, genummerd op volgorde van aankoop of ontvangst. Na afloop van de maand verplaats ik de lijst met aanwinsten naar de startpagina c.q. homepage en geef ik 'de cijfers'. In de rubriek blijven de voorgaande maand(en) als hyperlink aanwezig. Raadpleeg dus regelmatig deze rubriek om te zien of er aanwinsten zijn bijgekomen (of wacht op het maandoverzicht).

Ik vermeld de auteur, titel (plaats en jaar), bron en de aanschafprijs (al dan niet inclusief verzendkosten) en plaats een (collage) foto ter illustratie.
'Last but not least' lever ik bij elke aanwinst een kort commentaar. Alles bij elkaar verschaft dat u wellicht een uniek inzicht in de manie psyche van deze rasverzamelaar en de groei van zijn 'Private Library'!

2021

Februari

1. F.B. Hotz: "Joop, Jan en meneer Ginsberg" (Kalmthout, 2021). Door De Carbolineumpers uitgegeven herinneringen van de schrijver B.F. Hotz (1922-2000), aan de Leidse antiquariaten uit zijn jeugd. Met een brief van Hans van Straten en een nawoord door Arne Steenkamp. Oplage: 65 genummerde exemplaren met geelpapieren band in cassette (ik bezit nr. 12). Direct via de uitgever gekocht (na ontvangst van de prospectus) voor € 70,- euro (incl. verzendkosten). 


2. "Desiderata" (Tilburg, 2021). Uitgave (met een door Ed Schilders geschreven top tien lijstje van onvindbare titels) aangeboden aan leden van het Genootschap van boekenvrienden Desiderata, tevens bewijs van lidmaatschap. Perkamentus antiquarius werd m.i.v. 15 februari 2021 lid, nr. VE21-0339.


3. [J. Veth] "Paul Verlaine. De rampspoed staat gevreten in de felle knepen" (Tilburg, 2020). Tekst van Jan Veth voor het eerst verschenen in "De Nieuwe Gids" (1892-1893) en opnieuw uitgebracht bij gelegenheid van de opname van de Verlaine-buste in het verkoopassortiment van Schrijversbeelden.nl. Gekregen bij aanwinst nr. 2.


4. Geduld...